Någonting som kan vara rätt kul är att köpa möbler och inreda barnkammaren. Är det till lite äldre barn så är ett gott råd att lyssna på hur de själva vill ha det. Är det ett rum till mindre barn så är det kanske bra att ha mycket yta att leka på istället.

Börja dock med att bestämma vilken typ av möbler man ska ha i rummet. Säng eller sängar, ett skrivbord kanske, förvaring av leksaker, böcker och kläder. I detta rum kanske man inte ska köpa den dyraste sängen till exempel, då barnet ganska snabbt växer ur den. Neutrala färger som vitt står sig länge, då detta är en färg som passar med många andra när barnen kommer upp i tonåren och vill ha andra färger också.

Att köpa begagnade möbler är inte helt fel till ett barnrum, eller kanske till och med blanda nytt och gammalt. Besök gärna second hand-butikerna och se vad som finns där.

Sen behöver man kanske välja ett tema eller en stil. Vad gillar barnet eller barnen? Hästar, sjörövare, hav, sport och så vidare. Kanske något känt motiv så som Disneyfigurer eller Star Wars?

Något som är bra när man inreder ett barnrum är att ha målade väggar i stället för tapeter. Anledningen till detta är att det är lätt att spackla igen hål eller ta bort fläckar eller rent av måla om när det blir nödvändigt. Det som är mycket viktigt oavsett ålder på barnen är förvaringen. Det ska rymmas mycket i förvaringen och samtidigt vara lätt att komma åt så man enklare kan städa och hålla rent.

Belysningen är också att ta i beaktande, en sänglampa för läsning och även en lampa till skrivbordet för läxläsning och taklampa givetvis, men man kanske även vill ha en svag typ av nattbelysning om barnet är mörkrädd.