Hur planerar man inför inredning på uteplatsen? En bra början är givetvis att se hur mycket utrymme det finns. Är uteplatsen inte så stor så kanske man bör tänka lite extra på hur utrymmet ska nyttjas och vad man vill ha för möbler. Vill man ha en plats där man kan bara hänga och sitta i soffa eller vill man ha hela kvällar där ute med möjlighet till att laga mat och äta maten? Hur mycket vänner och familj vill och kan man få plats med? Kanske vill man bara ha en lugn plats att sola på eller bara för att koppla av?

Försök att matcha dina utemöbler med resten av husets stil. Tänk även på att skaffa möbler som håller länge och som tål regn, vind och väta. Vilket material vill man att möblerna ska ha? Plast eller kanske rotting? Eller varför inte ett vackert träslag? Försök också att i alla fall få in ett bord av något slag. Några extra stolar som är ihopfällbara är heller aldrig fel.

En viktig sak att tänka på, speciellt i Sverige, är förvaring för möblerna vintertid. På så vis kan man förlänga möblernas hållbarhet väsentligt. Dessutom är det inte så ovanligt med regn, så någon form av regnskydd även på sommaren, kan vara bra att ha. Man kanske till och med väljer att ha tak över eller kanske en paviljong. Tänk på att sätta fast paviljongen ordentligt så inte vinden tar den.

Om man nu vill ha en plats att laga mat på så får man tänka lite på ventilation och liknande. Man vill inte ha platsen för nära huset och heller inte för nära platsen där man sitter, för osets skull. Det är alltid bra att ha avlastningsplats vid sin matlagningsyta och gärna ha vatten i dess närhet. Sen kan man ha grill eller till och med spis.