Ett badrum kan vara svårt att möblera. Det bör både vara funktionellt och praktiskt vare sig det är kväll eller morgon. Man vill gärna hämta krafter i badrummet och det är inte helt fel att det är harmoniskt och vackert. Då ett badrum oftast är husets minsta rum så krävs det en hel del planering för att få det bra. Man ska tänka på att man ska kunna ta en njutningsfull dusch, även göra sig redo för dagen och dessutom ha gott om plats för sina saker man har för kroppsvård och även plats för handdukar och liknande saker.

Ett badrum har helt klart förändrats de senare åren till att bli ett rum som man vill njuta i och inte bara för det nödvändigaste. Numera är det ett rum sätter en guldkant på vardagen.

Det man ska tänka på då? Jo, vad vill man att det ska finnas i badrummet? Vill man ha badkar och dusch eller bara det ena? Finns plats att kunna ha en tvättmaskin? Man kanske rentav vill ha bastu eller varför inte ett massagebadkar? Förvaring behövs och toalettpapper och handdukar bör förvaras här. Kanske vill man ha plats för kroppsvårdsprodukter så som smink och liknande?

Vilken stil man vill ha i sitt badrum är också en bra punkt att börja med. Stilen kan faktiskt styra allt från beslagen på möblerna till toalettstolen. Vill man ha en klassisk stil som är mer romantisk och kanske lantlig eller något som idag är trendigt; grå badrum med marmor och natursten. Man kanske rentav vill ha något som är rikt på mönster så som marockanskt kakel eller rentav industristil?

Det som är vanligast är dock det helvita badrummet som har klinkergolv i brunt eller grått. Det är en stil som varat länge och som passar till inredning med olika färger.